2 Kasım 2013 Cumartesi

Game of Thrones

Kış hiçbir zaman bu kadar korkutucu olmamıştı!

Yine büyük bir yapım yine büyük bir izleyici kitlesi daha...Aslında benim bu diziyle tanışmam biraz ısrar üzerine oldu ilk başta konusu pek de ilgimi çeken türden değildi daha sonra bir arkadaşımın aşırı övgüsü üzerine bir bölüm izleyip onun gönlünü alıp bu işi burada bitirmeyi planlıyordum doğrusu..Ama işler hiç de öyle gitmedi bu dizinin en büyük hayranlarından biri haline geldim :) Diziyi bu kadar iyi yapan ilginç diyalogları her türlü entrikaları ve ya bu adam ölürse dizi biter saçmalamayın gibi bir yargıya...
karşı çıkması. Bu diziye başlayacaksanız öncelikle sevdiğiniz herhangi bir karakter ölebilir hemde hiç beklemediğiniz bir anda yani hiçbir karaktere bu asla ölmez ya felan demeyin sonra çok üzülürsünüz. Kısacası her karaktere heran ölebilir gözüyle bakın..

Dizimizin konusuna gelirsek adından da anlaşılacağı üzerine ''Taht Oyunları''. Dizimiz 9 büyük aileden oluşan ütopik bir kıta da ki hanedanların üstün gelme mücadelesini anlatıyor.
Dizimizin o büyük ailelerden 3 tanesini kısaca anlatacağım..

1-Baratheon Ailesi
Weteros'un yöneticisi olan hanedir. Sancakları sarı renk üzerine şahlanan geyiktir ve özlü sözleri ''Ours is the Fury! (Bizimki Öfkedir!)

2-Stark Ailesi
Krallığın en kuzeyindeki evdir.Topraklarına Winderfell (Kışbarı) denir. Özlü sözü ''Winter is coming (Kış geliyor!). Sancakları Bozkurttur.

3-Lannister Ailesi
Krallıktaki en zengin ailedir.Daha çok A Lannister always pays his debts (Bir Lannister her zaman borcunu öder.) sözü ile tanınırlar. Sancakları kızıl üzerine altın renkli kükreyen aslandır.

Neyse bu diziyi izlerken çok kötü bildiğimiz bir hane çok iyi,çok iyi bildiğimiz bir hane kötü felan olmuyor. Burada iyi diye bir şey yok. Herkes kendi hanesi adına çalışıyor. Ve tek bir amaç var Demir Tahtı ele geçirmek! Ve tek bir korku var o da kışın gelmesi !

Kışın neden korkunç olduğunu merak edenler hemen ilk bölümden diziyi izlemeye başlayın bakalım :))

                                                                             twitter.com/ayycanss







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder