1 Kasım 2013 Cuma

Doctor Who

Doctor Who! Hani geçen gün Supernatural için efsane efsane dedim ya işte bu da ikinci efsane dizimiz! Bizi uzayda ve zamanda mükemmel bir yolculuk bekliyor hemde yanımızda çılgın 27 beyni ve 2 kalbi olan bir uzaylımız var.!

Bilirsiniz efsaneler çok eskidir bu dizimizde öyle toplamda bu sene 50.yılına girdi dizimiz..Aslında 2 kısımdan oluşuyor dizimiz; klasik seri ve modern seri..
Klasik seri 1 den 8e kadar olan doktorları kapsıyor modern seri ise 9,10 ve 11.doktorları.Şimdi kaç tane doktor var felan diye soracaksınız ben size hemen anlatayım konusuyla birlikte..Şimdi bizim manyak bir uzaylımız var o kendisine doktor diyor ve herkes de onu doktor olarak tanıyor..Gerçek adını kimse bilmiyor çünkü...
adını öğrendiklerinde kötülüğünde beraberinde geleceğini düşünüyor.Neyse doktorumuz öldüğünde yüzü ve vücudu değişiyor yani yenileniyor her yenilenmesinde farklı bir görünüme geçtiği için toplam 11 doktorumuz var ve 12.doktorumuz yolda! Doktorumuz zamanda ve uzayda yolculuklar yaparken her zaman yanında bir yol arkadaşı bulunmuştur bunlar şimdiye kadar hep kızdır fakat bir ara yol arkadaşının kocasıyla beraber toplam 3 kişi beraber seyahat edip canavarlar sonra doktorumuzun çeşitli düşmanlarıyla karşılaşmışlardır.

Benim favori doktorum 10.doktor yani David Tennant'tı. Ama 11.doktorumuz Matt Smith'in gidecek olması şuan bile gözlerimi dolduruyor. Aaa birde TARDİS'imiz var..O bir tanedir kendisi bizim uzay taşıtımız. Ama aklınıza sakın öyle filmlerdeki gibi son teknolojik aletlerle kaplı metal yuvarlak bol ışıklı bir şey gelmesin. Tardis bildiğimiz mavi polis telefon kulübesi..Evet evet yanlış duymadınız.Ama onun bir özelliği var içi dışından büyük.Yani baktığınızda gayet normal bir telefon kulübesi ama onun o büyülü kapıları açılır açılmaz içinde doktorumuzun küçük dünyası var tabi içi dışından büyük dünyası.

Dizimiz doktorumuzun ve yol arkadaşlarının zamandaki yolculuklarını ve yaşadıklarını bazen kayıplarını anlatıyor ve dizide tek bir soru var ''Doctor Who?'' malesef şu ana kadar bunun bir cevabını alamadık ve sabırsızlıkla bekliyoruz..

Yabancı dizileri gerçekten seviyorsanız bu muhteşem eseri izlemeden sakın geçmeyin..Çok şey kaybedersiniz :)) 

                                                                               twitter.com/ayycanss






































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder